четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Еххх ....как да не ти се прииска моментално да се пренесеш там

Селището Азарея е разположено в сърцето на Троянския балкан в с. Горно Трапе намиращо се на 6 км. от гр.Троян.То е в близост до Чифлика и Шипково, места познати с лечебните си минерални извори.Концепцията за построяването на селището е иновативна, сградите са коренно нов тип, които по своята форма, конструкция, използвани материали и ефективност нямат аналог в България и Европа.
При проектирането за да се оформи една хармонична среда са използвани ценни съвети на специалисти във фън шуй, като са взети впредвид пропорциите, цветовете. 
Включени са елементи които въздействат на човека да се чувства жизнен, енергичен, с активиран творчески потенциал и позитивна нагласа към света. Изследвания които са направени в такъв тип екологични къщи показват , че те оказват благотворно въздействие върху хората , които ги обитават в няколко направления:

- Възстановяване правилния енергообмен и укрепване имунната система на организма.;
- Изчезва главоболието и умората;
- Нормализира кръвното налягане;
- Възстановява нормалното функциониране на нервната система;
- Нормализира нивото на кръвната захар;

- Увеличава енергийния статус на човека;


Интересни факти от проведените изследвания:


Група от 6 човека с различни тежки заболявания (хепатит, подагра, диабет, хипертония) пребивават под лекарски контрол в продължение на 9 дена в една екокъща в близост до морския бряг. 
По време на престоя участниците в експеримента правят оздравителна гимнастика, медитация и ежедневни разходки в планината или на морския бряг. 
Изследванията са проведени с методите на традиционната медицина (епикризи и лабораторни изследвания) и с апарат “АРМ”, изобретен от немския учен Фол.
След престоя им в къщата 90% от показателите им влизат в нормите и здравето им се възстановява. Някои от заболяванията са излекувани на 100%, а по-тежките преминават в чувствително по-лека форма.
Реализацията на този проект е насочена преди всичко към Човека и има за цел да покаже един алтернативен начин на живот в съприкосновение и в синхрон с природата.
В селището целогодишно ще се организират оздравителни програми, семинари и ваканционни почивки. Местоположението на селището е подходящо и за еко и уелнестуризъм, за разходки из планината пеша и с велосипеди.

0 коментара:

Публикуване на коментар